Venner ble først litt sjokkert

Anne Lene Arentzen (45) og Cathrine Sletvik (45) har begge trent på treningsstudio i mange år. Men denne høsten ville begge prøve noe nytt. Da det plutselig dukket opp en annonse for Bjørgvin Karateklubb i Facebook-feeden til Anne Lene, var valget lett.

Anne Lene: Jeg spurte litt på tull om hun ikke skulle være med, og så sa hun: Jo, det gjør vi. Vi sto litt i trappen første gang og lurte på om vi skulle gå inn. Vi trodde jo det var et litt lukket miljø. Men det var det jo ikke. Vi ble møtt av Lisbeth Skodvin, og hun var jo så skjønn.

Cathrine: Jeg ble med på innfallet til Anne Lene, og har ikke angret et sekund på det. Jeg så for meg at det var litt sånn Karate Kid. Men det var det jo ikke.  Jeg synes det er veldig gøy trening. Du får trent hele kroppen. Det er litt sånn bootcamp, men samtidig får du trent koordinasjon, balanse og styrke i hele kroppen.

Anne Lene: I det siste har jeg trent på treningssenter. Løpe på tredemølle og gjøre litt styrke for meg selv. Men det blir litt ensomt. Her blir man pushet hardt og treffer mange andre. Og så er det utrolig bra instruktører. Dette er ny måte å trene på.

Cathrine: Det er kjempekoselig her. Et godt miljø hvor folk tar vare på hverandre. Alle er veldig hjelpsomme og kommer med mye tips. De med høyere belte veileder oss masse.  

Anne Lene: Folk ser ikke for seg at de kan begynne med karate når de er over 40, men det kan du så absolutt.

Cathrine: Vennene våre ble først litt sjokkert, og lurte på hvorfor i all verden vi hadde begynt med det. Jeg har fått mange spørsmål om jeg trives, og det gjør jeg. Jeg har alltid likt slag og spark. Karate er supert.

Anne Lene: Det er kjekt å trene sammen med venninnen min, og ha noen å utvikle seg med. Og så kan vi snakke sammen, dersom det er noe vi lurer på.

Cathrine: Vi skal jo ha svart belte, vi. Dette er noe vi absolutt vil anbefale til andre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Print
Email