Sparer tid på å trene sammen

Tor Arne Vindenes (50), Thora Helle Vindenes (13) og Magnus Helle Vindenes (11) bor i Fyllingsdalen og trener alle sammen i Bjørgvin Karateklubb. Magnus startet først, så far og til slutt klarte de å overtale Thora også.

Thora: Jeg ville egentlig ikke begynne, men så begynte Magnus og pappa, og da ble jeg også med. Nå synes jeg det er kjempegøy å trene karate. Jeg trener fordi jeg vil bli sterkere, og så er det gøy å kunne forsvare seg. Dette er også den beste klubben i verden med mange gode utøvere. Det er perfekt for meg å være her.

Tor Arne: Det var nok 50-årskrisen som slo inn. Neida, det var Lisbeth Skodvin som lokket meg med. Jeg sa jeg var alt for gammel til dette, men da Skodvin sa hun var 46 da hun begynte, var det ingen vei tilbake. Nå har jeg trent karate i 3 ½ år og har andre brune belte.

Magnus: Jeg får mye bedre kondisjon av å trene karate, og så er det kult å kunne forsvare seg dersom det skulle være noe. Det kan også hjelp i forhold til andre sporter, fordi man blir sterkere i kroppen. Jeg føler jeg lærer mer her enn på fotballen.

Thora: Jeg spiller også fotball, men på karaten trener vi mer styrke. Jeg liker å slite, og etterpå er det veldig deilig. Det er også gøy å stadig lære nye ting. Jeg liker karate best.

Magnus: Det er gøy å trene her og jeg får mange nye venner. Bjørgvin er en god klubb, og vi har også mange gode utøver, trener og landslagsutøvere her

Tor Arne: Karate er veldig utfordrende både kroppslig og mentalt. Du trener både styrke, utholdenhet og balanse. Og det er du selv som må prestere for å klare det. Du får trent absolutt hele kroppen. Og så kan du trene så lenge helsen holder.Til du må krype ut.

Thora: Jeg synes miljøet er veldig bra. Alle er snille mot hverandre og respekterer hverandre. Det er lett å være venn med alle. Og vi har det gøy med alle når det er felles aktiviteter, treningshelger, gasshukuer og avslutninger.

Tor Arne: Det er veldig bra miljø. Du blir glad av å trene her. Venner synes jeg er helt crazy, men de er imponert. Jeg er jo også litt imponert over meg selv. At jeg alt har fått brunt belte.

Thora: Jeg synes det er gøy at pappa har et bedre belte enn meg, og at jeg kan spørre han hva jeg må øve på før graderinger. Jeg skal i alle fall holde på til jeg får svart belte.

Magnus: Vennene mine skjønner ikke hvorfor jeg går her. De synes det er en litt rar sport, men de synes jo også at det er litt kult.

Tor Arne: Jeg synes det er kjekt at vi har en felles interesse. Vi sparer også tid på å trene på samme sted. Jeg skal holde på så lenge som jeg klarer og kroppen min fungerer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Print
Email