Fredrik Pettersen

Hovedinstruktør 6. dan

Fredrik begynte med karate i Bjørgvin karateklubb i 1986 og har vært tilknyttet klubben siden. 

For Fredrik er karate en livsstil og han er svært engasjert i klubbens aktiviteter. Som medlem av Teknisk Komite i JKA Norway reiser han nasjonalt og instruerer og graderer ved de forskjellige treningsleirene (gasshukuene) eller i de forskjellige klubbene tilhørende JKA Norway.

Fredrik har vært instruktør siden 1991 og har vært klubbens hovedinstruktør siden 1999. Treningene hans er bygget opp med variasjon mellom styrke, hurtighet og nøyaktighet. Dette har bidratt til gode resultater i nasjonale og internasjonale mesterskap. Bjørgvin karateklubb har gjennom flere år vært beste klubb i JKA NM og vi har flere utøvere som har tatt internasjonale plasseringer som i EM og VM. Selv har Fredrik flere topp plasseringer i JKA NM i både kata, lagkata og kumite, der han også har blitt kåret til stevnets beste utøver i 2004 og 2008. Fredrik har også vært på JKA sitt landslag i mange år og har representert Norge flere ganger i både EM og VM.

Fredrik har hovedfag i fysikk (industriell instrumentering) ved Universitet i Bergen og jobber i dag hos Equinor.

Fredrik er veldig sosial og liker seg i godt selskap! Lurer du på noe som har med klubben å gjøre, er nok Fredrik mannen du bør spørre – det er vel få som dedikerer så mye tid for og i klubben som det han gjør!

Kurs NIF:

  • Trener 1
  • Trener 2

JKA lisenser:

  • A – lisens dommer
  • B – lisens gradering
  • A – lisens instruktør
Anerkjennelser
  • I 2001 ble Fredrik Pettersen kåret til Årets trener av Bergen kommune. Vist på bildet under.
Årets trenger, Bergen 2001 Fredrik Pettersen Bjørgvin karate
Fredrik Pettersen Hovedinnstruktør Bjørgvin-karateklubb, Fyllingsdlane Bergen