ÅRETS KARATEKA 2018

Årets karate-ka for 2018 er Silje Hjellum Bratten (10). Hun forteller at hun begynte å trene karate høsten 2016 fordi mammaen, Kari Hjellum, hadde trent karate tidligere.

Årlig utnevnelse

I Bjørgvin Karateklubb blir det hvert år utnevnt en person som har gjort seg fortjent til å motta bemerkelsen Årets Karateka (ka = utøver på japansk). Denne personen har utmerket seg ved å ha hatt en teknisk fremgang i løpet av inneværende år. Det legges også stor vekt på de idrettslige holdningene til utøveren. Dette innebærer å vise respekt for andre, være veldig hjelpsom i klubben og alltid være i godt humør og dele dette med andre! I 2018 ble det Silje Hjellum Bratten på 10 år

Inspirert av mamma

– Jeg synes det virket så gøy, og så ble jeg inspirert av mamma. Jeg tenkte hun kunne lære meg masse slik at jeg ble litt god. Det var jeg som fikk henne til å begynne med karate igjen, sier 10-åringen og ser opp på mammaen sin som sitter ved siden av henne i sofaen i treningslokalet til Bjørgvin karateklubb.

Ble skikkelig glad og stolt

– Jeg kvapp da Silje sa hun ville begynne å trene karate. Jeg var på en måte ferdig med karaten i 1996. Da hadde jeg trent siden 1984. Jeg hadde aldri begynt igjen hvis ikke det hadde vært for Silje, sier Kari Hjellum.

Silje sier hun ble veldig overrasket da hun skjønte at det var hun som ble årets karateutøver i klubben. Prisen ble delt ut under årets juletrefest.

– Det hadde jeg ikke forventet meg. Jeg måtte spørre en voksen om det faktisk var meg de mente, før jeg turde gå opp. Men jeg ble skikkelig glad og stolt, sier hun.

Hun viser spirit og engasjement

Hovedinstruktør i klubben, Fredrik Pettersen, sier at Silje fikk prisen fordi hun har hatt en meget god utvikling det siste året, og at hun alltid er fokusert og villig til å lære mer.

– Hun viser spirit og engasjement på trening. Hun er alltid en smilende elev og like imøtekommende hver gang. Hun er også en god treningspartner som bidrar til å gjøre andre flinke og viser respekt overfor både utøvere og instruktører, sier Pettersen. 

Pettersen trekker også frem at Silje er et flott forbilde for andre, at hun deltar aktivt på treningssamlinger og konkurranser og at hun har gode prestasjoner i JKA Cuper.

– Jeg har vært med på flere konkurranser. Det er kjempegøy. I Sandnes gikk jeg mot bare gutter og fikk to gull, sier Silje.

Jeg må være rask og vise spirit

Hun forteller at mammaen hennes har lært henne masse nyttige ting hun kan bruke både på trening og i konkurranser.

– Hun har lært meg at jeg må være rask og vise spirit, se de andre utøverne i øynene, stole på meg selv og ha tro på at jeg klarer det. Hun kan pirket litt på meg noen ganger, men jeg liker det. For da blir jeg bedre, sier 10-åringen.

I tillegg til å trene karate, liker hun og stå på ski i puddersnø om vinteren med pappa, har egen youtube-kanal og elsker å kjøre kappløp med båten sin om sommeren.

-Jeg elsker fart og spenning! Og så elsker jeg å trene karate. Jeg har lyst til å trene til jeg blir voksen. Og så må jeg jo prøve å bli bedre enn mamma. Hun har det første svarte beltet, så da må jeg klare andre svarte, sier hun og smiler.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Print
Email