Digg å få svart belte

Eirik Dahle (15), Alexander Aastveit (14), Peter August Hatletvedt (15) og Kristoffer Nygård (14) traff hverandre på karaten, og har blitt gode venner.

Eirik: Det er et veldig godt miljø. Jeg kjente ingen fra før, men nå har jeg fått mange nye venner. Vi er en god gjeng med gutter som har det fint sammen.

Peter August: Jeg forsøkte meg på mange sporter, men fant aldri noe som var gøy. Og så prøvde jeg karate og trivdes veldig godt. Det at jeg hele tiden kan bli bedre og klare nye ting, betyr mye. Det gjør også miljøet og vennene jeg har fått på karaten. Mye av det sosiale livet mitt er jo her.

Kristoffer: Jeg synes det er bra miljø her. Alle er veldig inkluderende, i motsetning til fotballen der du fort blir holdt utenfor.

Alexander: Her er det godt samhold. Man får også venner fra andre steder i landet når man deltar på cuper, konkurranser og treningssamlinger. Det er kjekt.

Eirik: Jeg trener karate fordi det er gøy. Jeg prøvde fotball og håndball, men fant ut at jeg ikke likte noen av delene. Karate var mye gøyere. Her må du ha god kroppskontroll. I frikumite må du ha kondis, samtidig som du må ha styrke. I kata er det også mye styrke, og fokus. Det liker jeg.

Peter August: Jeg liker detaljene i de ulike teknikkene i karaten, og det å perfeksjonere dem. Jeg får trent alle mulige muskler i kroppen. I fotball er det mye bein og løping, mens i karaten trener en  jo alt.

Kristoffer: Du blir veldig sterk mentalt og fysisk av å trene karate, og så er det godt å vite at du kan forsvare deg dersom det trengs. Og så er det veldig digg å få svart belte. Jeg kan absolutt anbefale det til andre.

Alexander: Jeg har trent karate i syv år. I sommer begynte jeg å trene med landslaget. Det er helt strålende. Karate er utrolig bra trening, og det er et godt samhold. Jeg vil trene karate så lenge som jeg kan.

Eirik: Jeg håper jeg holder på med dette i flere tiår. Jeg anbefaler det til andre, spesielt dersom man ikke går på ballsport og ønsker andre utfordringer. Man kan være god her, selv om man ikke er god til ballsport.

Peter August: Jeg vil trene karate til jeg ikke har lyst til å trene mer, eller har helse til det. Dette er en super og annerledes sport.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Print
Email