ÅRETS KARATEKA 2019

13 år gamle Sondre Utkilen ble kåret til årets Karateka i Bjørgvin Karateklubb for 2019. Sondre begynte å trene karate da han var rundt 6–7 år gammel. Like før jul fikk Sondre endelig svart belte.

13 år gamle Sondre Utkilen ble kåret til årets Karateka i Bjørgvin Karateklubb for 2019.

– Jeg har bare trent masse, og har ikke tenkt at jeg har gjort noe spesielt. Jeg hadde aldri trodd at det var jeg som skulle bli årets Karateka. Det er litt surrealistisk, men veldig gøy, sier 13-åringen.

Hvert år utnevner Bjørgvin Karateklubb en person som har gjort seg fortjent til å motta bemerkelsen Årets Karateka (ka = utøver på japansk). Denne personen har utmerket seg ved å ha hatt en teknisk fremgang i løpet av inneværende år. 

Det legges også stor vekt på de idrettslige holdningene til utøveren. Dette innebærer å vise respekt for andre, være veldig hjelpsom i klubben og alltid være i godt humør og dele dette med andre.

– Sondre har vist at gjennom hard og målrettet trening kan man få til det man ønsker. Han har møtt motgang og håndtert det på en god måte, som viser gode holdninger og verdier. Han har vært tålmodig og jobbet hardt for å bestå. Han er snill og hjelpsom og er også hjelpeinstruktør i klubben, sier hovedinstruktør i klubben, Fredrik Pettersen.

-Jeg tror det begynner å synke litt inn nå. Pokalen står på en hylle på rommet mitt, sier Sondre og smiler.

Sondre forteller at han begynte å trene karate da han var rundt 6–7 år gammel.

– Jeg så på animerte lego ninjago-filmer på Youtube, og hadde veldig lyst til å gjøre noe av det de gjorde. Så da jeg fikk en lapp på skolen om karate-trening, gikk jeg rett hjem og sa jeg hadde lyst til å begynne.

Da Sondre hadde fått hvitt belte med gul stripe, klarte han også å få faren sin til å begynne å trene karate.

-Det er gøy at vi har noe felles. Og da jeg ble rundt 12 år, kunne vi også begynne å trene sammen, sier han og fortsetter:

– Jeg liker treningsformen godt. Det er også noe med at vi stadig lære nye teknikker og kataer. Og så betyr det gode miljøet i klubben mye.

Hardt arbeid og mye trening, gir resultater. Og rett før jul, fikk Sondre endelig svart belte.

-Det var skikkelig gøy. Jeg er kjempestolt. Det er nå det begynner, sies det. Og det tror jeg er riktig. Det er nå den grunnleggende basicen vi har lært, skal perfeksjoneres.

Sondre sier også at det er nå er blitt enda gøyere å trene karate.

  • Jeg har lyst til holde på med dette så lenge jeg klarer, og jeg synes det er gøy. Nå er det Nidan neste. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Print
Email